Αλαμάνας 3, 15125, Μαρούσι & Χαριλάου Τρικούπη 197, Κηφισιά 14564

Δευ - Παρ: 8:00 - 21:00

Σαβ: 9:00 - 15:00

Οι πονοκέφαλοι σχετίζονται με τις αλλεργίες και τις παραρρινοκολπίτιδες;

Σχεδόν το 70% του πληθυσμού πάσχει από πονοκεφάλους, 50% από αυτούς συμβαίνει μηνιαίως, 15% εβδομαδιαίως και 5% καθημερινώς! H επίπτωση των πονοκεφάλων αυξάνει κατά την διάρκεια της δεύτερης δεκαετίας της ζωής, και επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα της ζωής και την απόδοση στην εργασία.

Οι πονοκέφαλοι μαζί με αλλεργική ρινίτιδα είναι συχνοί και οφείλονται σε οξεία ή χρόνια φλεγμονή στην περιοχή των ρινικών στομίων, λόγω της ευαισθητοποίησης σε κοινά αλλεργιογόνα (ακάρεα, ανοιξιάτικη γύρη και τριχώματα ζώων). Συχνά ασθενείς με τέτοιους πονοκεφάλους έχουν ημικρανίες.

Έχει σημασία ο γιατρός να κάνει την σωστή διάγνωση για να εφαρμόσει την κατάλληλη θεραπεία. Ο αλλεργιολόγος είναι ο ειδικός ιατρός για την διάγνωση και θεραπεία των αλλεργικών νοσημάτων που έχουν σαν σημαντικό σύμπτωμα τους πονοκεφάλους.

Κριτήρια για την διάγνωση πονοκεφάλων από ρινίτιδα-ιγμορίτιδα:

  1. Μετωπιαίος πονοκέφαλος.
  2. Πονοκέφαλος και αλλεργική ρινίτιδα μαζί.
  3. Υποχώρηση του πόνου με την θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας.

Η αλλεργική ανοσοθεραπεία ή απευαισθητοποίηση είναι η αιτιολογική και μόνιμη θεραπεία της αλλεργίας και συνεπώς του πονοκέφαλου που οφείλεται σε αλλεργίες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον αλλεργιολόγο σας – τα αλλεργικά τεστ θα στοχεύσουν την ειδική θεραπεία για την καταπολέμηση του αιτίου και την τελική καταπολέμηση των πονοκεφάλων που οφείλονται στις αλλεργίες!

References:
1. Jones NS. Sinus headaches: avoiding over- and mis-diagnosis. Expert Rev Neurother 2009 April; 9 (4) 439-444.
2. Spierings EL. Acute, subacute, and chronic headache. Otolaryngol Clin North Am 2003 Dec.; 36 (6): 1095-1107