Αλαμάνας 3, 15125, Μαρούσι & Χαριλάου Τρικούπη 197, Κηφισιά 14564

Δευ - Παρ: 8:00 - 21:00

Σαβ: 9:00 - 15:00

Νέες στρατηγικές στην θεραπεία και πρόληψη του εκζέματος

Η καταστροφή του δερματικού φραγμού παίζει κυρίαρχο ρόλο στην παθοφυσιολογία του εκζέματος ή ατοπικής δερματίτιδας. Ο συνδυασμός βλάβης της επιφάνειας του δέρματος μαζί με την συστηματική αλλεργική αντίδραση αυξάνει επίσης τον κίνδυνο στις τροφικές αλλεργίες και οδηγεί στον κύκλο έκζεμα- αλλεργική ρινίτιδα- αλλεργικό άσθμα, γνωστό και σαν αλλεργική τριάδα.

Η συστηματική και επιμελής περιποίηση του δέρματος μαζί με την φαρμακευτική αγωγή είναι ένα μόνο μέρος της πολυπαραγοντικής στρατηγικής για τον έλεγχο της ατοπικής δερματίτιδας, σύμφωνα με τον καθηγητή Dr. Donald Leung του κορυφαίου στον κόσμο ιατρικού κέντρου για αλλεργίες και άσθμα, National Jewish Health, στο Denver των ΗΠΑ.

O αλλεργιολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός για την διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη του εκζέματος. Ήπια μπάνια με καθαριστικό δέρματος (bleach baths) για μείωση της μόλυνσης, αντιφλεγμονώδη κορτικοστεροειδή ή ανοσοκατασταλτικά, περιβαλλοντικοί παράγοντες, ακόμα και μελατονίνη για βοήθεια στις διαταραχές ύπνου είναι μερικές από τις στρατηγικές προστασίας του δέρματος, μείωσης της ανοσολογικής απάντησης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των αλλεργικών ασθενών.

https://www.nationaljewish.org/about/mediacenter/pressreleases/2016-News/New-Insights-Inspire-Treatment-and-Prevention-Strategies-for-Eczema