Αλαμάνας 3, 15125, Μαρούσι & Χαριλάου Τρικούπη 197, Κηφισιά 14564

Δευ - Παρ: 8:00 - 21:00

Σαβ: 9:00 - 15:00

Η σελίδα πληροί τις προδιαγραφές του προτύπου WCAG(2.0) για εύκολη πρόσβαση από άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), σύμφωνα με τις Οδηγίες για την Προσβασιμότητα του Περιεχομένου του Ιστού 2.0 όπως αναφέρονται στην σελίδα W3C

w3c

Για να εκτελέσετε οποιαδήποτε λειτουργία μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο amea πάνω δεξιά.

1. Αύξηση και μείωση του μεγέθους της γραμματοσειράς

Για να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα κείμενα της ιστοσελίδας, χρησιμοποιήστε την επιλογή A+
Για να μειώσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα κείμενα της ιστοσελίδας, χρησιμοποιήστε την επιλογή A-

2. Αλλαγή της θεματικής παραλλαγής μέσω CSS

Με την αλλαγή της θεματικής παραλλαγής, αφαιρούνται γραφικά στοιχεία της σελίδας, και παραμένει στην ιστοσελίδα η απλουστευμένη μορφή της πληροφορίας.

Για να αλλάξετε την θεματική παραλλαγή, έτσι ώστε να υπερισχύει κάποιο χρώμα της αρεσκείας σας, χρησιμοποιήστε την επιλογή «Αλλαγή Χρώματος – Επιλέξτε Χρώμα».

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε όλες τις μορφοποιήσεις της σελίδας κάνοντας κλικ στην επιλογή «Αφαίρεση μορφοποίησης – Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση» καθώς και να προβάλετε όλους τους υπερσυνδέσμους με υπογράμμιση κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υπογράμμιση υπερσυνδέσμων – Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση».

3. Απλουστευμένη πρόσβαση στις σελίδες

Παρακάτω ακολουθεί η δομή της σελίδας, καθώς και το πλήκτρο-κλειδί μέσα σε παρένθεση, το οποίο σας οδηγεί απευθείας στον αντίστοιχο υπερσύνδεσμο με την χρήση του πλήκτρου Shift ή Alt (εξαρτάται από το πρόγραμμα πλοήγησης) ενώ είναι πατημένο και το επιθυμητό πλήκτρο κλειδί. Η λειτουργία αυτή, σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στην σελίδα, αποκλειστικά με την χρήση του πληκτρολογίου ακολουθώντας τις προδιαγραφές για τα πλήκτρα συντομεύσεων ανάλογα τον περιηγητή που χρησιμοποιείτε και τα οποία μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.w3c.gr/wai/translations/wcag20.html