Αλαμάνας 3, 15125, Μαρούσι & Χαριλάου Τρικούπη 197, Κηφισιά 14564

Δευ - Παρ: 8:00 - 21:00

Σαβ: 9:00 - 15:00

Ιατρική ακριβείας: Μοριακή αλλεργιολογία

Η τεχνολογία του ανασυνδιασμένου DNA (recombinant technology) έχει σημειώσει θεαματική πρόοδο και στον τομέα της αλλεργιολογίας με την εφαρμογή της ταυτοποίησης πρωτεινών που χαρακτηρίζονται υψηλού ρίσκου για της αλλεργικές αντιδράσεις. Οι πρωτείνες αυτές ή τα πιό σημαντικά αλλεργιογόνα, όταν ανιχνευτούν, μπορεί να μας οδηγήσουν στην ακριβή διάγνωση και στην εξατομικευμένη θεραπεία στοχεύοντας μόνο σε αυτές τις επιθετικές για την αλλεργία ουσίες και όχι γενικευμένα σε συνολικά μόρια που πολλές φορές δεν είναι εχθρικά προς τον οργανισμό. Αυτός είναι και ο ορισμός της Ιατρικής Ακριβείας ή Precision Medicine.

Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγονται άχρηστες θεραπείες σε αλλεργικές ουσίες μειωμένης σημασίας, παρακολουθούνται συγκεκριμένοι biomarkers για την πρόοδο της νόσου και επιτυγχάνεται απευσθητοποίηση στα συγκεκριμένα εκείνα αλλεργικά μόρια που έχουν κλινική σπουδαιότητα. Αφορά τα αεροαλλεργιογόνα, υμενόπτερα και στο μέλλον τα τροφικά αλλεργιογόνα.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε σε λεπτομέρειες τις προόδους της Μοριακής Αλλεργιολογίας σύμφωνα με την Ευρωπαική Ακαδημία Αλλεργίας και Ανοσολογίας, όπως ανακοινώθηκαν στο πρόσφατο Αλλεργιολογικό συνέδριο της EAACI 2016 στην Βιέννη.

http://www.eaaci.org/documents/Molecular_Allergology-web.pdf